Waarom kies ik voor de doTERRA oliën?

Regelmatig wordt mij gevraagd WAAROM ik voor de oliën van doTERRA kies? Graag leg ik dat eens zeer gebreid uit.

Waarom doTERRA

Waarom doTERRA

In 2014 kreeg ik mijn eerste ervaringen met essentiële oliën van doTERRA. Ik was zo door de krachtige werking gefascineerd dat ik er alles van wilde weten. doTERRA is een bedrijf gevestigd in Salt Lake City, Utah. In de afgelopen jaren heb ik een aantal keren in de keuken mee mogen kijken. Ik mocht meelopen in het warehouse maar wat natuurlijk voor mij nog veel interessanter was kon ik zien hoe het proces verloopt voor die grote vaten olie uiteindelijk pas verwerkt zijn voor ze in het kleine flesje komen. En als klap op de vuurpijl heb ik ook een kijkje kunnen nemen in het laboratorium waar diverse testen worden uitgevoerd.

Zuiverheid oliën

De essentiële olie industrie is niet gereguleerd, onlangs is een onderzoek gedaan naar 59 essentiële olie merken. Hieruit is aangetoond dat 80% van de essentiële oliën op de markt op een of andere manier niet zuiver zijn. De bedrijven die deze oliën op de markt brengen zijn niet transparant over wat er eigenlijk in de fles zit die we kunnen kopen.

De wetgeving in Europa is zeer bijzonder te noemen. Het label 100% natuurlijk zegt eigenlijk helemaal niks over de zuiverheid van een product. Als er maar een hele kleine hoeveelheid natuurlijk product in het totale product wordt gestopt mag het een label 100% natuurlijk dragen. Hier komen zeer veel bedrijven mee weg! Dit is erg misleidend voor de consument en een regelrechte leugen.

Omdat de regels zo bijzonder slecht zijn is het dan ook niet vreemd dat de meeste oliën verdund zijn of dat er soms zelfs synthetische stoffen en geuren aan toe gevoegd zijn. Zodra oliën verdund zijn of synthetische stoffen bevatten zullen ze nooit het therapeutische effect opleveren waar we juist naar op zoek zijn.

waarom doTERRA

In de doTERRA oliën zitten geen verborgen of dubieuze ingrediënten, het bedrijf is integer en transparant. dōTERRA levert pure oliën en daarbij is hun testniveau ongeëvenaard. Ze testen meer dan welk ander bedrijf ook. Dat testen wordt niet alleen in eigen huis gedaan maar ze betalen ook derde partijen om testen uit te voeren. De APRC heeft onlangs vijftig oliemerken getest en slechts drie merken kwamen als puur en zuiver uit de test. Daarbij hoorde dōTERRA en nog twee andere online bedrijven.

doTERRA en het CPTG keurmerk

De doTERRA oliën dragen het CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) keurmerk. Wat houdt dit keurmerk in?

Het CPTG-testen begint onmiddellijk na destillatie. Elke olie wordt beoordeeld op zijn chemische samenstelling. Een tweede testronde wordt uitgevoerd op de productiefaciliteit. Deze test moet gedaan worden om te bevestigen dat wat werd gedistilleerd wel dezelfde etherische olie is als die werd ontvangen. Een derde evaluatie van de chemie van de olie vindt plaats in een drie fasige procedure. Elk van deze tests bevestigt dat de etherische olie vrij is van verontreinigingen en onverwachte veranderingen tijdens de productie.

De testen die doTERRA oliën door moeten staan

Het CPTG Certified Pure Therapeutic Grade kwaliteitsprotocol omvat de volgende testen:

  • Organoleptische testen
  • Microbieel testen
  • Gaschromatografie
  • Massaspectrometrie
  • Fourier Transform Infrared spectroscopy (FTIR)
  • Chiraliteitstesten
  • Isotopische analyse
  • Zwaar metaal testen

Historisch gezien was gaschromatografie voldoende om individuele componenten in een etherische olie te identificeren. Naarmate er meer geavanceerde methoden voor de ontwikkeling van synthetische etherische olieproducten werden gevormd waren echter verdere validatiemethoden nodig. In de loop van de tijd zijn aanvullende testmethoden zoals massaspectroscopie, chirale analyse, FTIR-scan, koolstofisotoopanalyse en andere ontwikkeld. Dat was nodig om elk afzonderlijk bestanddeel van etherische olie nauwkeuriger te identificeren.

Organoleptische testen omvatten het gebruik van de menselijke zintuigen, gezichtsvermogen, geur, smaak en aanraking. Door deskundige distilleerders worden de zintuigen gebruikt als de eerste lijn van kwaliteitstests om onmiddellijke aanwijzingen te geven voor de aanvaardbaarheid van een product. Olie die een ongebruikelijke geur, ongelijke consistentie of vreemde kleur heeft geeft vaak aan dat er iets niet klopt of mis is. Vaak wordt deze test gebruikt als een eerste kwaliteitscontrolestap voordat andere tests worden uitgevoerd.

Microbieel testen omvat het analyseren van een partij etherische oliën op de aanwezigheid van bio-gevaarlijke micro-organismen zoals schimmels, bacteriën en virussen. Met enorm veel zorg worden de testen uitgevoerd en bij iedere oogst opnieuw. Ik voel de geweldige kwaliteit en zuiverheid van dōTERRA en word hier heel blij van.

Onderzoek naar zuivere olie

Roseman University of Health Sciences heeft onderzoek gedaan en bewezen dat het lichaam wel degelijk verschillend reageert op een olie van een natuurlijke bron of een niet zuivere of synthetische olie. Omdat wij de doTERRA oliën ook gebruiken ter ondersteuning van onze gezondheid en niet uitsluitend als een lekker geurtje is het van levensbelang dat we kunnen werken met pure oliën. dōTERRA was de enige verifieerbare pure olie die ze konden vinden.

Exclusieve inkoop van doTERRA

Ethische inkoop is de sleutel. Dat wil zeggen dat 98% van de oliën die doTERRA verkoopt zijn verkregen middels exclusieve contracten met boeren. Geen tussenhandelaren maar direct met boeren wordt een integere prijs afgesproken. doTERRA ondersteunt de boeren en biedt duizenden banen, daarnaast wordt de hele gemeenschap empowered. De boeren en zijn medewerkers worden het hele jaar door maandelijks betaald en niet alleen bij de oogst. Dit is een belangrijk gegeven en betekent dat doTERRA uitsluitend gaat voor kwaliteit en niet voor snelle levering.

Geen enkel ander bedrijf kan dezelfde plantaardige materialen via de bronnen van doTERRA verkrijgen. Geen enkele andere olie heeft dus het zelfde chemische profiel en de werking van een olie kan daarom zo enorm verschillend zijn. doTERRA werkt middels het Co-Impact Sourcing-model. Ze hebben geen eigen boerderijen maar zijn van mening dat daar waar de plant van oorsprong vandaan komt -in zijn natuurlijke habitat- zal de hoogste kwaliteit vandaan geleverd kunnen worden. Zonder kwaliteit en zuiverheid krijg je geen therapeutische resultaten.

Testresultaten en transparantie

Op ieder flesje van doTERRA staat onderop een batch-nummer. Dit is een uniek nummer dat per oogst en per olie gegenereerd wordt nadat een chemie rapport gegenereerd is. Op sourcetoyou.com kun je het batch-nummer invoeren en vind je een overzicht van het chemische rapport. Hieruit kunnen we herleiden op welke systemen van het lichaam het product werkzaam is. Volledige transparantie per batch en oogst en die volledige transparantie daar houden we van.

Wil jij weten hoe je aan deze oliën kunt komen stuur dan een e-mail naar: info@enjoil.nl met als onderwerp “prijslijst”. Je ontvangt dan de prijslijst met alle informatie en mogelijkheden om zelf te kunnen bestellen.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra