Vakantie en een EHBO-tasje van essentiële oliën

Het was even stil maar ik heb me voorgenomen de pen weer op te pakken want het blijft leuk om over essentiële oliën te schrijven. Iedereen een fijne vakantie gehad? Wij hebben een geweldige vakantie gehad en voor het eerst een groepsreis gemaakt. Nieuwe ervaring en we hebben genoten. Natuurlijk ga ik niet op reis zonder mijn EHBO-tasje van essentiële oliën en we hebben er met de hele groep dankbaar gebruik van gemaakt.

 

Wat zit in mijn EHBO-tasje van essentiële oliën?

In mijn EHBO-tasje van essentiële oliën zitten bijna alle oliën uit de Family Essentials kit met Slim & Sassy. Het wordt ook niet voor niets de EHBO kit genoemd. Bijna alles zit erin wat we gebruikt hebben, behalve de Samenstelling om te gronden/aarden (Balance) en de Insectwerende samenstelling (TerraShield). Deze heb ik extra meegenomen.

Het begon met de Beschermende samenstelling (Onguard) in het vliegtuig. Gewoon een beetje op de handen, dat rond wapperen en afdoen aan de hoofdsteun. Hiermee hoop ik alles wat rondvliegt in zo’n vliegtuig bij mij weg te houden.

Op de bestemming aangekomen was er iemand al flink verkouden. Zo geen zin in aan het begin van de vakantie! Dus de volgende morgen vroeg als eerste de bus in gegaan om even wat Onguard op de hoofsteunen achter te laten en zo de lucht te zuiveren. De ongelukkige was niet bekend met essentiële oliën maar stond er wel open voor dus deze ook onder de voeten gesmeerd om het lichaam te ondersteunen in het herstellen van het immuunsysteem en het virus aan te pakken. Natuurlijk was het onvermijdelijk dat anderen ook verkouden werden maar ze hebben allemaal dankbaar gebruik gemaakt van deze olie.

Een paar vakantiegangers gingen erbij hoesten en hebben de Luchtweg samenstelling (Breathe) gebruikt. Drup in de hand, even wrijven en dan een kommetje maken van je handen zodat je je neus tussen je duimen kunt stoppen om diep te inhaleren, uitwrijven over de borst. Sommigen waren verrast over hoe sterk 1 druppel kan ruiken maar het gaf ze stuk voor stuk verlichting. Holtes gingen open en de hoest werd minder. Ikzelf ging de olie gebruiken toen we in een heel stoffig gebied kwamen. Pfff wat had ik het benauwd. Gelukkig de olie bij de hand en direct kunnen inhaleren wat een opluchting!

Van de Spijsverteringssamenstelling (DigestZen of ZenDigest zoals hij nu heet) werd ook driftig gebruik gemaakt. Met name door degene die last hadden van reisziekte en misselijk werden in de bus of op de boot. Even wat druppels op een papieren zakdoekje en onder de neus houden om te inhaleren. Het vervelende gevoel zakte weg en niemand heeft gespuugd. Gelukkig maar…. We hebben fantastisch gegeten dus de olie niet nodig gehad omdat onze maag van streek was. Hooguit omdat we te veel gegeten hadden!

Pepermunt (Peppermint) hebben we voor verschillende doeleinden gebruikt. Allereerst om een frisse adem te krijgen, druppel laten vallen op de duim en deze tegen je gehemelte ‘plakken’. Als je je duim loslaat en diep inademt proef je deze heel sterk en voel je het als het ware rondgaan in al je holtes en je longen. Heerlijk! Twee vliegen in 1 druppel 😊

Daarnaast deze olie ingezet tegen hoofdpijn. Een druppel daar smeren waar je de pijn ervaart en uitsmeren in de nek. Pas op! Niet te dicht bij de ogen.

Pepermunt (Peppermint) bracht degene met opvliegers en degene die het gewoon warm hadden verkoeling. Druppel uitwrijven in de nek en eventueel onder de voeten.

Iemand met een koortslip was gebaat bij het gebruik van de Melaleuca (Tea Tree) olie. Bij de eerste kriebel al direct zeer regelmatig de plek aanstippen. Let erop dat je daarna wel goed je handen wast!

Helaas verstuikte iemand zijn enkel maar de Verzachtende samenstelling (Deep Blue) gaf gelukkig verlichting.

Citroen (Lemon) hebben we onderweg gedronken. Ik had mijn glazen bidon meegenomen. Af en toe afgewisseld met de Stofwisselingssamenstelling (Slim & Sassy) om de stoelgang ‘sassy’ te maken.

Lavendel (Lavender) hebben we gebruikt om tot rust te komen na een drukke dag maar ook bij huidirritatie en muggenbulten.

De Insectwerende samenstelling (TerraShield) spoten we op als het schemerig werd om de muggen op een afstand te houden. Zelf vind ik het een heerlijke geur, een mix van essentiële oliën met vanille.

En de Samenstelling gronden/aarden (Balance) hebben we af en toe gebruikt om in het hier en nu te komen, rustig en evenwicht te vinden. Zeker na een indrukwekkende dag.

Mooi toch hoe essentiële oliën ons kunnen ondersteunen? Ik ben nog steeds iedere dag blij dat ik in aanraking ben gekomen met essentiële oliën en maak er dankbaar gebruik van. Het mag duidelijk zijn dat we na de vakantie nieuwe gebruikers erbij hebben gekregen!

Wie ook wil ervaren wat essentiële oliën voor je kunnen betekenen verwijs ik graag naar een van onze workshops. Kijk in onze kalender voor een workshop bij jou in de buurt. Geen een in de buurt of op een datum dat past? Neem contact met ons op!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra