Oraal gebruik van een essentiële olie is dat effectief?

Ik kwam onlangs weer een topic tegen op facebook over het oraal innemen van essentiële oliën. Hier heerst vaak een grote taboe op. Ik wil toch heel graag mijn visie hier weer delen omdat het eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijke keuze is.

Mijn visie over het oraal innemen van oliën

Oraal innemen van essentiële oliën daar van moet je weten waarom je ze in wil nemen. Een olie oraal innemen heeft een hele andere werking dan ze binnen te laten komen via ons limbische (emotioneel geheugen en reukorgaan) systeem.

Ik neem bijvoorbeeld citrus oliën in als ik op celniveau mijn organen wil reinigen of als ik kiespijn heb om mijn tandvlees te verdoven of wanneer ik een ontsteking heb die ik intern wil aanpakken.

Het limbische systeem

Toch is de meest krachtige werking voor ons (emotionele) welzijn via het limbische systeem. Via onze neus komen de geuren van de oliën langs verschillende klieren (onder andere de amygdala- en de pijnappelklier) die onze hormonen aan sturen. Je kunt je misschien wel voorstellen dat binnen een paar seconden je de chemie van jouw lichaam enorm kunt beïnvloeden. Stel je maar eens voor wanneer je op straat bijna in de hondenpoep trapt, de reactie van jouw lichaam is een herinnering van de geur met daaraan gekoppeld de gedachte dat je poep aan je schoen hebt. Vaak is een lichamelijke reactie IEUWWWW of krimp je ineen. Dit zijn allemaal chemische processen in ons lichaam.

Je wordt wat je ruikt

Wanneer een essentiële olie via onze neus langs het emotionele geheugen systeem gaat, wordt ons zelfhelend vermogen krachtig geactiveerd. Iedere plant, boom, bloem, gras en hout olie heeft een boodschap. Deze boodschap en informatie zit ook in ons voedsel. Zo ken je vast de uitdrukking “je bent wat je eet”?

Mijn slogan is: “je wordt wat je ruikt”! Naar mijn mening is iedere lichamelijke klacht niets anders dat een boodschap dat we actie moeten ondernemen omdat we “iets” niet goed doen. Zo kan het zijn dat we aan ons zelf voorbij lopen of zijn we misschien wel te koppig om keuzes te maken. Je laat je onderdrukken, steekt je kop in het zand of wil dingen gewoonweg niet zien. Al deze (karakter) eigenschappen bezorgen ons klachten. En we kunnen nog wel even een paar dagen doorgaan met bedenken waarom we ervaren wat we ervaren.

Klacht of defect

Als ik mensen mijn visie uit leg dan heb ik het over twee mogelijkheden. Nummer één je hebt een lichamelijke klacht of nummer twee je hebt een lichamelijk defect. Heb je een klacht dan is er een olie die jou kan ondersteunen. Is er sprake van een defect dan hebt een chirurg nodig om het te fixen. Zo simpel is het voor mij.

Vanuit daar ga ik als Aromatherapeut op zoek naar de boodschap achter de klacht en adviseer oliën en geef mee hoe ze ingezet dienen te worden. Dit kan zijn als supplement (is bijna nooit nodig) of dat de geur via het limbische systeem je zelfhelend vermogen activeert. Veel oliën kunnen ook op het lichaam gesmeerd worden. Ook hier zijn specifieke instructies per olie enorm belangrijk.

Dus mijn advies ga naar een goede Aromatherapeut en laat je vooral niet bang maken. Leer zuivere oliën te voelen. Dan wordt het pure liefde in een flesje.

Succes met een prachtige ontdekkingsreis in de rijke wereld van plantenmedicijnen!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor je gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut. Je kunt bij mij een afspraak of consult boeken via mijn praktijk website!

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.