Kruidnagel, Clove, Eugenia caryophyllata

Kruidnagel gebruiken we in de keuken maar wist je dat het grootste bestandsdeel van Kruidnagel eugenol ook in snoep en kauwgom zit? Toegevoegd voor de smaak en omdat het de mond reinigt.

Kruidnagel

 

De botanische familie van Kruidnagel zijn struiken en bomen. De olie wordt via stoomdestillatie gewonnen uit de ongeopende paarse bloemknoppen en stengels.

Eigenschappen van Kruidnagel olie

De Chinezen gebruiken Kruidnagel al veel langer tegen o.a. diarree, slechte adem en bronchitis. Van oudsher gebruiken wij het tegen huidinfecties, parasieten, spijsverteringsproblemen en kiespijn.

Het is bekend dat Kruidnagel ontstekingsremmend werkt en er zijn studies op het internet te vinden die dat ook bevestigen. Andere eigenschappen zijn pijnstillend, antiseptisch, antibacterieel, schimmelwerend en immuun verhogend.

Op emotioneel niveau helpt de Kruidnagel olie om op te komen voor jezelf, proactief te zijn, beslissingen durven te nemen ongeacht wat anderen daar van vinden. Patronen doorbreken en opkomen voor je eigen behoeftes.

Maar wees voorzichtig met deze olie. Inname van grote dosis voor langere tijd kan je spijsvertering nadelig beïnvloeden en bij extern gebruik kan de huid overgevoelig reageren. Kruidnagel is een krachtige olie en het is aan te raden deze altijd te verdunnen met een draagolie (verhouding een op een). Bij kinderen onder de 6 jaar niet gebruiken en bij kinderen vanaf 6 jaar sterk verdunnen. Tijdens zwangerschap met voorzichtigheid gebruiken.

Kruidnagel olie voor de huid

Wie last heeft van een onrustige huid of acne kan voordeel hebben wij het gebruik van deze olie. Door zijn eigenschappen als hierboven beschreven, antibacterieel, ontstekingsremmend en antiseptisch heel goed in te zetten bij huidproblemen.

Maak een natuurlijke gezichtsreiniger met Kruidnagel olie. Mix 3 druppels Kruidnagel olie met 2 theelepels honing, eventueel Melaleuca (Tea Tree) olie toevoegen. Was hiermee je gezicht.

Kruidnagel olie tegen schimmels

Deze olie is goed in te zetten bij Candida en andere schimmels. Doordat Kruidnagel schimmelwerend is, anti parasitair en immuun verhogend werkt kan het een positief effect hebben.

Regel blijft dat je symptoom bestrijding kan doen maar beter is om tegelijkertijd de oorzaak op te zoeken deze te behandelen.

kruidnagel hart

Kruidnagel olie tegen kiespijn

De Chinezen en Fransen gebruikten Kruidnagel olie al ruim 2000 jaar geleden tegen kiespijn of andere tandheelkundige infecties. Het verzacht de pijn en verminderd de infectie. Reuze effectief! Slechte adem en tandvlees problemen verminderen ook bij gebruik van deze olie. Daarom zien we Kruidnagel ook wel in tandpasta verwerkt.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie