Griep, verkouden, snotterig!

Griep,  verkouden, snotterig bah! We horen overal om ons heen: “Ik ben verkouden of ik voel een griep opkomen” of de kinderen worden besmet op school door hun klasgenootjes en nemen de ziektekiemen mee naar huis.

doterra_griep_verkouden_snotterig

Kunnen we een griep voorkomen?

Hoe kun je jezelf en je familie beschermen tegen deze vervelende kwaal waar iedereen op z’n tijd mee te maken krijgt? Het is vooral belangrijk dat je je afweersysteem gezond en krachtig houdt. Dit doe je door een gezonde levensstijl aan te nemen en goed voor je gezonde lichaam te zorgen. Voldoende gezonde voeding is de basis van een gezond lichaam. Het is ook zeker aan te raden je weerstand te verhogen door extra supplementen te slikken. Denk aan een multi vitamine.

Om virussen te voorkomen adviseer ik ook vitamine c, d,  k2 en zink. Dan kun je extra nog kiezen voor bijvoorbeeld l-lysine. Dit is wat ik zelf ook allemaal dagelijks gebruik met daarbij nog een omega olie softgel die de hersenfunctie ondersteunt. Wil je advies op maat dan is het super interessant om bij mij een online lifestyle sessie te boeken.

Ik werk graag met de kracht van de natuur. Zuivere essentiële oliën kun je inzetten als supplement. Planten medicijnen werken zo zeer krachtig mee om je gezonde lichaam gezond te houden.

doTERRA heeft een gemende olie in haar assortiment genaamd On Guard die je van je  snotterprobleem af kan helpen. Daarnaast is deze essentiële olie eigenlijk een must binnen ieder huishouden. Ook zeer aan te raden op scholen en kinderdagverblijf of de huisartsenpraktijk, winkels en iedere wachtruimte. Op deze plekken zou je een diffuser kunnen plaatsen met de On Guard olie erin zodat de lucht gezuiverd wordt van ziektekiemen. Zo werk je preventief en hebben virussen geen kans zich op deze plekken verder te verspreiden.

Je kunt ook jezelf en gezin beschermen door dagelijks een druppel On Guard onder je voeten te smeren. Wist je dat onder je voeten de poriën het meest geschikt zijn om oliën te smeren. Onder je voeten zitten alle zenuwbanen die gekoppeld zijn aan je organen. Binnen 20 seconde dringt de olie door tot in je bloedbaan en kan de olie zijn werk doen. Iedere cel van het lichaam wordt door de essentiële olie aangeraakt in een half uur.

Wat kun je doen als je je al grieperig of verkouden voelt?

On Guard® is een hete olie, dat wil zeggen: pittig in uw mond. Bij griep, verkoudheid of keelpijn kunt u deze olie gemakkelijker innemen met een lepel honing (2 druppels maximaal). Als je erg veel klachten hebt doe je dit om de 2 uur (maximaal 12 uur volhouden tot de klachten minder worden). Ik gebruik de OnGuard als een milde natuurlijke antibiotica. Deze olie bevat de volgende kruiden: Wilde Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn. Vol met anti-bacteriële kruiden en anti oxidanten.

On Guard olie wat is het?

On Guard® is doTERRA’s unieke gepatenteerde samenstelling van oliën ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem. Een combinatie van essentiële oliën bieden met hun aangename geur een natuurlijk en effectief alternatief voor de synthetische opties ter ondersteuning van het immuunsysteem. On Guard® essentiële olie blend is uitstekend voor het elimineren van ziektekiemen. De olie ondersteunt bij, virusziektes, bacteriën, aften, blaasontstekingen, doden van ziektekiemen in de lucht etc.

Wat kunnen we nog meer met On Guard?

On Guard® essentiële olie blend is met haar unieke aroma één van doTERRA’s meest veelzijdige samengestelde oliën. Het is ook veilig te gebruiken op aanrechtbladen als een niet-toxische manier om oppervlakten te reinigen of om de atmosfeer te zuiveren door middel van een diffuser. Het wordt dan ook gebruikt als ingrediënt voor de huishoud producten van dōTERRA zoals handzeep, tandpasta, douche gel.

doterra-onguard-verkouden

On Guard® is een samenstelling van essentiële oliën Wilde Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn.

Eigenschappen:

  • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
  • Anti bacteriële eigenschappen
  • Antioxidant
  • Zuiverende en reinigende werking

Toepassing:

  • kan aromatisch worden toegepast
  • kan direct op de huid worden toegepast
  • kan inwendig worden gebruikt
  • bij een gevoelige huid eerst verdunnen met een draagolie zoals bijvoorbeeld kokosolie

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor je gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut. Je kunt bij mij een afspraak of consult boeken via mijn praktijk website!

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. *De product informatie is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Lees onze disclaimer!

Geef een reactie